Elérhetőségek

Felsőmarác Község Önkormányzata

Cím: 9918 Felsőmarác,
Fő út 100.
Telefon:
+36/94/542-027
E-mail:
polgarmester@felsomarac.hu


Tájékoztatás

2020.08.28.

Felsőmarác Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megalkotta a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendeletét.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény felhatalmazza a képviselő-testületet, hogy rendeletben határozza meg a közösségi együttélés alapvető szabályait, valamint azok elmulasztásának jogkövetkezményeit. Ezek tipikusan a lakosság által elvárt, korábban is érvényesülő, hatályos önkormányzati rendeleteinkben szabályozott magatartási szabályok, amelyek megsértése a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétesek. Ilyenek különösen a közszolgáltatások igénybevételével, köztisztaság fenntartásával (ingatlan karbantartása, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz nem megfelelő kezelése), közterület rendjével, utak használatával, köztemető és temetkezés rendjével, környezet- és zajvédelemmel, állatok tartásával kapcsolatos magatartások.

A rendelet hatályba lépésének időpontja: 2020. szeptember 1. napja.


Kérjük a tisztelt lakosságot a rendeletben foglaltak betartására, hiszen a rendelet célja nem a szankcionálás, hanem a közrend, köznyugalom, azaz a közösségi együttélés alapvető szabályainak a biztosítása!

Felsőmarác Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

                                                                                                   

Csatolt fájl(ok)


Vissza az előző oldalra!
Felsőmarác Község Önkormányzata - Magyar