2018.05.23. | nyitólap | honlaptérkép | kedvencek közé | legyen a nyitólapom
magyar | deutsch | Vakok és gyengénlátók verziója
szentgotthard.hu | hivatal.szentgotthard.hu | ip.szentgotthard.hu | online-szállás | kisterseg | orseg.net
Bejelentkezés

Regisztráció
Keresés

Szavazás
4500 aláírás gyűlt össze a hulladákégető ellen. Ön szerint eredménnyel jár a tiltakozás?
-Igen, a közakaratnak érvényesülnie kell.
-Nem, a lakosság véleménye nem döntő súlyú.
-Lehetséges, de a lakossági tiltakozás önmagában nem elég.
Hírlevél feliratkozás

Városunkról
Szentgotthárd ipara

Iparterület 1 forintért? Részletek itt!

A régió és Szentgotthárd

Magyarország Ausztriával határos nyugati határvidéke különösen kedvelt beruházási célpont. A jó infrastruktúra, a Schengen-i Egyezményhez csatlakozott országok közelsége, a szakképzett munkaerő a legtöbb beruházó számára döntő fontosságú tényezők. Régiónkat átszeli az E66-os számú nemzetközi főútvonal, amely Budapestet köti össze a nyugat-európai autópálya-hálózattal. Ausztria és Szlovénia több határátkelőn keresztül megközelíthető. Régiónkhoz tartozik a természeti szépségéről és kivételesen gazdag élővilágáról közismert Őrségi Nemzeti Park is.

Szentgotthárd a magyar-osztrák-szlovén "Hármashatár" városa, és egyúttal a legnyugatibb fekvésű magyar város. A több, mint 800 éve alapított település kezdetben a ciszterci rend és a kereskedelem középpontja, a XIX. század második felétől pedig már korszerűen iparosodott város volt.

Szentgotthárdon és közvetlen vonzáskörzetében ma közel 10.000 lakos él. A munkavállalók többsége az iparban és a kereskedelemben dolgozik. Képünkön megtekinthetik városunk regionális fekvését. (A nagyításhoz kattintson a fotóra!)

Közlekedés

Közút: Az ipari park az E66 (8-as) számú nemzetközi főútvonal közvetlen közelében fekszik, néhány kilométerre az osztrák A1 autópályától. A rábafüzes/heiligenkreuz-i közúti átkelő kb. 1 km-re fekszik, de az ipari park területén saját közúti átkelőhely is rendelkezésére áll a betelepült cégeknek. 15 km-re fekszik a legközelebbi szlovén határátkelő.

Vasút: A város vasútállomása kb. 1,5 km-re fekszik, de az ipari park is rendelkezik saját, menetrendben szereplő vasútállomással (Haris köz). A teherforgalom megkönnyítése érdekében kiépítés alatt áll az iparvágány is.

Repterek: A Graz-i nemzetközi repülőtér kb. 1 órányi autóútra fekszik, az A1 autópályán közelíthető meg. A budapesti Ferihegyi repülőtér az E66 (8-as) számú főútvonalon és az M7 autópályán keresztül közelíthető meg, távolsága kb. 250 km. Képünkön megtekinthetik Kelet-Közép Európa fontosabb tranzitútvonalait. (A nagyításhoz kattintson a fotóra!)

A Park

Az 1997. óta működő szentgotthárdi-heiligenkreuzi, határon átnyúló ipari park Magyarország egyetlen hasonló jellegű ipari parkja. Az első betelepülő vállalat a GM Opel volt, a park befektetés-ösztönzési stratégiájának fontos része, hogy a nagyvállalat számára fontos beszállítók is a Szentgotthárdi Ipari Parkot válasszák befektetésük helyszínéül.

Az osztrák és szlovén határ közelségének gazdaságösztönző hatása miatt, valamint az ipari parkba települt vállalkozások igényeinek kielégítése érdekében egy újonnan létrehozott, korszerű logisztikai bázis nyújt európai színvonalú szolgáltatásokat, ezzel párhuzamosan megtörtént a rábafüzesi határátkelő bővítése is, így az ipari parkba települt vállalkozások számára könnyített vámtechnikai eljárások váltak elérhetővé.

Az ipari park területe gátakkal és árapasztó vápával védett.

A terület alkalmas ipari csarnokok, irodák, központi elosztóraktárak és kereskedelmi egységek számára. (A nagyításhoz kattintson a fotóra!)

Szolgáltatások, paraméterek

  • jogi tanácsadás: cégbejegyzés
  • műszaki előkészítés segítése: tervezési, építési, közműellátási, szállítmányozási kérdések
  • állami és regionális támogatási források: tájékoztatás, pályázat előkészítés igény esetén építmények kulcsrakész kivitelezése
  • finanszírozás szervezése, lízing, bérlet, középlejáratú hitelkonstrukciók
  • kapcsolat közvetítés helyi hatóságokhoz, vállalkozásokhoz
  • közreműködés külföldi munkavállalók ügyeinek intézésében

Paraméterek

ParaméterÉrték
Iparterület helye:Szentgotthárd, Ipari Park II.
Úthálózat: 7 m szélességű aszfaltburkolatú utak
Közvilágítás: városi hálózatról működtetett kandeláberek
Villamos teljesítmény: 630 KVA (~ 3 x 1.000 A)
Vízközmű:NA 160 (36 m3/h)
Szennyvízcsatorna: NA 200 (50 m3/h)
Gáz:NA 160 (1.200 m3/h)
Telefonvonal:optikai kábel, csatlakozóvezeték kiépítése igény szerint

Kapcsolatfelvétel

Polgármesteri Hivatal Szentgotthárd

Viniczay Tibor polgármester
9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 11.

Tel.: (0036) 94/380-001
Fax: (0036) 94/380-146
E-mail: viniczay@szentgotthard.axelero.net

Eseménynaptár
2018 május
H K SZE CS P SZO V
impresszum | jogi nyilatkozat